CLARIAH logo

Verslag van de CLARIAH-kickoff

CLARIAH-kickoff

Vorige week vrijdag hebben wij gezamenlijk bij Beeld&Geluid in Hilversum de aftrap meegemaakt van het infrastructuurprogramma voor de Geesteswetenschappen: CLARIAH.

Mede door uw grote aanwezigheid (meer dan 140 mensen), uw enthousiasme tijdens de demonstraties in het Atrium, uw reacties op de presentaties in theaterzaal 1 en uw “genetwerk” tijdens de borrel, werd de bijeenkomst door velen als nuttig, boeiend en leuk ervaren, getuige de vele bedankjes die naderhand zijn binnengekomen.

 

Blog en foto’s

Een verslag van de bijeenkomst (incl. De PPT-presentaties) staat inmiddels op de website.

De foto’s van de bijeenkomst geven een zelfde beeld: een geïnteresseerd en enthousiast publiek!

Nu denk ik dat velen van u ook foto’s gemaakt hebben. Als daar foto’s bijzit die u “met ons wilt delen”: graag naar ons opsturen en dan zetten wij het op de site.

De film die in het begin van de bijeenkomst werd getoond is te bewonderen op via deze link, maar de film is eigenlijk een weergave van een “reis door een virtuele ruimte”. Iedereen kan zelf door die ruimte manoeuvreren via de volgende link: http://fusersoft.com/

 

Nieuwsbrief

De komende periode zal door ons besteed worden aan de eerste stappen op weg naar het daadwerkelijk bouwen van de infrastructuur: u heeft de plannen van de drie speerpuntvertegenwoordigers gehoord. Over de voortgang van CLARIAH willen we u en alle andere geïnteresseerden graag op de hoogte houden middels de website, de nieuwsbrieven en meer.

Omdat we ergens moeten beginnen, willen we u, als bezoeker van de kick-off, op de mailinglijst zetten. Mocht u dat niet willen, graag een reply met nee in het subject (natuurlijk kunt u zich altijd na iedere nieuwsbrief afmelden via de unsubscribe-knop).

 

U allen: nogmaals hartelijk dank voor uw aanwezigheid

 

Namens het CLARIAH dagelijks bestuur,

Arjan van Hessen en Patricia Alkhoven