HuygensING looking for ‘neerlandicus’

Apply by 5 March 2017 – Dutch essential

De onderzoeker wordt bij Huygens ING aangesteld voor een onderzoek naar de bruikbaarheid van digitale tekstcollecties voor onderzoekers. We zullen daarbij onder andere gebruik maken van het hulpmiddel voor tekstanalyse LIWC. Je zult in het onderzoek kijken hoe bestaande hypothesen over literaire teksten kunnen worden vertaald in termen van LIWC. Vervolgens zul je aan de hand van de digitale teksten die hypothesen toetsen.

Functie-eisen

  1. Je bent in het bezit van een Master in de Neerlandistiek, bij voorkeur met een overwegend letterkundige invulling
  2. Je hebt aantoonbare belangstelling voor onderzoek, bij voorkeur blijkend uit relevante publicaties
  3. Het is een pré als je beschikt over kennis van statistiek, kennis van een programmeertaal zoals Python en kennis van onderzoekshulpmiddelen zoals R of SPSS
  4. Je beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid in het Engels

Meer informatie

Aanstelling en salaris: Het betreft een tijdelijke aanstelling van 38 uur per week voor een periode van 4 maanden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.552,– bruto per maand (schaal 10.0 CAO-NU) en maximaal € 3.068,– bruto per maand (schaal 10.4 CAO-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

De beoogde ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Informatie over Huygens ING is te vinden op www.huygens.knaw.nl. Voor nadere inlichtingen over de functie kan je (vanaf 27 februari 2017 tot en met 3 maart 2017) contact opnemen met Peter Boot (projectleider) op telefoonnummer 020-2246825 of per e-mail: peter.boot@huygens.knaw.nl.

Je kunt je sollicitatiebrief met curriculum vitae (eventueel met een publicatielijst, MA-scriptie of recente publicatie) tot en met 5 maart 2017 sturen naar Bedrijfsbureau Humanities Cluster KNAW, t.a.v. Pamela Langerak (P&O medewerker) per e-mail naar onderzoekned@bb.huc.knaw.nl.