ClickNL

DISH 2015

Thema

Met “Money & Power” als lichtelijk provocatief hoofdthema heeft DISH 2015 een inspirerend programma met internationale keynote sprekers uit het cultureel erfgoed, de creatieve industrie en de politiek. In interactieve tafel- en workshop- en improvisatie sessies worden subthema´s als “power to the people” en “stand up for yourself” verder uitgediept. Deze sessies bieden de deelnemers  de mogelijkheid hun eigen ervaringen te delen met de andere gasten, inspirerende sprekers en gespreksleiders.

Programma

Bekijk het volledige programma op de website van DISH2015.

Digital Strategies for Heritage (DISH) is de tweejaarlijkse internationale conferentie over digitale erfgoed en strategieën voor erfgoedinstellingen. DISH vindt plaats op 7 & 8 december in De Doelen te Rotterdam.

Registreren

Je kunt je registreren voor normaal tarief tot 22 november via http://www.dish2015.nl/register/.  Daarna geldt (tot 30 november) een last minute tarief.

CLICKNL programma tijdens DISH2015

Chef’s table

Op 7 december host CLICKNL Cultural Heriatge een Chef’s Table met als onderwerp New forms of experiences lead to new business for museums. Er worden drie inspirerende projecten gepresenteerd:

  • Designing Experiences door Bernadette Schrandt
  • Smart Replicas door Maaike Roozenburg
  • ArtFlix door Marieke van der Donk

De tafelsessie wordt gemodereerd door Patricia Alkhoven van  CLICKNL Cultural Heritage.

Tijd: 14:30 – 15:30, Chef’s Table 16

Improvisation Session

Op 7 december kun je deelnemen aan de improvisatiesessie Create VIRTUAL: hoe kun je als instelling gebruik maken van 3D en VR technologie om het publiek te prikkelen en te betrekken bij het erfgoedmateriaal? Er wordt gekeken naar trends in musea, storytelling en VR technologie.

De sessie zal geleid worden door Create VIRTUAL kwartiermaker Kelly Mostert.

Tijd: 16:00 – 17:00, Hudig Zaal

Information Stand

CLICKNL Cultural Heritage staat ook met een informatiestand in de Willem Burger Hal. Kom hier langs voor meer informatie of een adviesgesprek.