eHumanities Group - News

Bijeenkomst KNAW-projecten en CLICKNL Cultural Heritage (in Dutch)

DATE

January 22, 2014

 

Aankondiging en uitnodiging

KNAW presenteert publiek-private projecten samen met een bijeenkomst over financieringskansen Creatieve Industrie voor Cultural Heritage

 

KNAW-projecten en CLICKNL Cultural Heritage
Woensdag 22 januari, 13- 18 uur,
in het Trippenhuis (KNAW) te Amsterdam

KNAW Publiek-Private projecten
Binnen het Joint Center for Digital Humanities, een samenwerkingsverband tussen UvA, VU en KNAW, zijn er in de 1ste ronde van 2012 vier projecten door de KNAW gehonoreerd: de resultaten van deze eerste ronde worden tijdens deze middag gepresenteerd:
Dynamic Drawings (Huygens Instituut, Charles van den Heuvel)
Tinpot (Meertens Instituut, Theo Meder)
Politieke verbeelding (NIOD, Kees Ribbens)
Workshop NIAS (Rens Bod)

Zojuist zijn in de tweede ronde twee projecten toegekend. De kick–off van deze nieuwe projecten zal plaats vinden in een korte presentatie:
Mapping Notes and Nodes (Huygens Instituut, Charles van den Heuvel)
Compare (Meertens Instituut, Sophie Elpers)

Deze projecten behoren tot het onderzoek van de KNAW dat aansluit bij de Creatieve Industrie. In dat kader wordt er tevens op deze middag voorlichting gegevens over een aantal nieuwe financieringsmogelijkheden.
Nieuwe financieringsmogelijkheden voor Cultural Heritage PPProjecten
Vorig jaar heeft NWO via een open call voor de Creatieve Industrie 23 projecten gehonoreerd. Inmiddels zijn er nieuwe subsidiemogelijkheden om projecten binnen de Creatieve Industrie te laten starten. De vorig jaar niet-gehonoreerde aanvragen kunnen ook weer meedoen, mits ze aan de nieuwe voorwaarden voldoen. Omdat er nu diverse instrumenten beschikbaar komen, informeren wij u graag over wat dit voor uw project kan betekenen, wat de voorwaarden zijn en welke mogelijke partners uit het erfgoedveld, kennisinstellingen of bedrijfsleven wellicht uw project verder kunnen versterken.

Doelgroep: De doelgroep is de brede achterban van CLICKNL Cultural Heritage (erfgoedinstellingen zoals musea, bibliotheken, archieven; overheden, kennisinstellingen; en creatieve bedrijven die werken met erfgoed)
Doel: Het is de bedoeling dat ieder na afloop weet welke subsidiemogelijkheden er zijn, wat de voorwaarden zijn, waar en wanneer er projecten kunnen worden ingediend en het consortium zo mogelijk heeft versterkt.

Pitches gevraagd:
Wanneer u ideeën voor een project hebt, en misschien al partners hebt, of deze nog zoekt, vragen we of u een korte (maximaal 3 minuten) pitch wilt geven – zonder ondersteuning van visuele media. In de pitch vertelt u kort wie u bent, voor welk bedrijf of instelling u werkt, waar het project over gaat en wat u wilt bereiken en welke publieke en private partners u zoekt om het project met u uit te voeren.
Direct na de pitches kunnen we dan gezamenlijk kijken welke subsidieregeling het best gebruikt kan worden, en op welke wijze, en kunt u nader in gesprek gaan met (mogelijke) partners.

Graag aanmelden van de pitch met titel/abstract via: culturalheritage@clicknl.nl

Zie ook www.nwo.nl/ en www.clicknl.nl/culturalheritage

 

Inschrijven
Inschrijven voor deze bijeenkomst culturalheritage@clicknl.nl

NB Schrijf je ook in en maak je profiel aan op onze CLICNL Marktplaats!
Op deze marktplaats van kennis komen vraag en aanbod naar kennis en kunde samen. Gebruikers kunnen een gratis profiel aanmaken en zelf op zoek gaan naar geschikte partners op basis van kennisgebieden of een open oproep plaatsen. Zo kunnen creatieve ondernemers, onderzoekers, erfgoedprofessionals en (lokale) overheden elkaar beter vinden voor het aangaan van innovatieve projecten.

Voorlopig programma 22 januari 2014

13-18 uur   
Plaats: Trippenhuis (KNAW), Kloveniersburgwal 29, Amsterdam

13.00  Inleiding  KNAW : (Theo Mulder, Directeur Instituten)
13.15  CLICKNL Cultural Heritage (Hans Bennis, Directeur Meertens Instituut        en Trekker CLICKNL Cultural Heritage)
13.30  KNAW publiek-privaat project presentatie: TINPOT (Theo Meder en Dong        Nguyen)
13.50  KNAW publiek-privaat project presentatie: Dynamic Drawings (Tiemen          Cocquyt)
14.10  Financieringsmogelijkheden Cultural Heritage 1: NWO (Janneke van            Kersen)
14.30  Financieringsmogelijkheden Cultural Heritage 2: MKB regeling /              TKI (CLICK….)
14.45  KNAW publiek-privaat project presentatie: Politieke verbeelding            (NIOD, Kees Ribbens)
15.05  Pauze
15.30  Financieringsmogelijkheden Cultural Heritage 3: JPI calls (RCE, Jan        van ’t Hof)
16.00  Samenvatting en overzicht financieringsmogelijkheden (CLICKNL CH,          Patricia Alkhoven)
16.10  Mapping Notes and Nodes (Charles van den Heuvel)

16:25  Compare (Sophie Elpers/Patricia Alkhoven)
16.40  ca 10 pitches van 3 min van projecten die financiering en/of                partners zoeken in het kader van Creatieve Industrie en Cultural            Heritage

Discussie en vragen
±17.30  Borrel